Дейвид Гемел
Легенда • книга 1

Автор
Дейвид Гемел
Заглавие
Легенда
Заглавие на том
книга 1
Авторска серия
Сага за Дренай №1
Тип
роман
Националност
английска
Език
български
Категория
Фентъзи
Преводач
Александра Павлова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2010
Редактор
Даниела Кръстанова
Коректор
Ангелина Вълчева
Оформление на корица
Бисер Тодоров
Предпечатна подготовка
Таня Петрова
Издател
ИК „ИнфоДАР“ ЕООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2010
Други полета
Празни страници: 4
Носител
хартия
Излязла от печат
25.05.2011
Формат
52/84/16
Брой страници
488
Подвързия
мека
Цена
14,00
ISBN
978-954-761-431-4
УДК
820-312.9
Анотация
Легендата Дръс, Побратима на смъртта, за когото и приятели, и врагове разказват с поклон и пеят хвалебствени песни, тръгва на последния си бой. Най-смелият сред смелите поема към най-славната битка — битката за Дрос Делнох, която ще реши бъдещето на света. Тук безстрашието и мъжеството на дренайците устояват на многобройните диви орди на надирите, а сред ужаса и смъртта грее една голяма любов — тази на Рек, силен воин и авантюрист, и на Вире — красива девойка, дъщеря на граф, която борави с меча не по-зле от мъжете бойци. На крепостните стени на дренайската твърдина героите разкриват себе си. Легендата за тази славна битка разказва и за влиянието и саможертвата на Тридесетте — монаси, владеещи божествената сила да прозират в бъдещето и да се намесват в хода на събитията. Но не толкова подобни факти правят „Легендата“ — легенда, колкото стремежът на човека във време на изпитания да покаже своето достойнство, да извърши подвиг и саможертва, да открие смисъла и предназначението на своя живот.
Информация за автора
Дейвид Андрю Гемел е английски писател на фентъзи романи.
Роден е в Западен Лондон на 1 август 1948 г. На 16-годишна възраст е изгонен от училище заради организиране на хазартни игри. След това той работи като охранител на нощен бар. После той работи като нещатен журналист за лондонските вестници Daily Mail, Daily Mirror и Daily Express.
Умира на 28 юли 2006 г., две седмици след операция за поставяне на сърдечен байпас.
На негово име през 2009 г. вдовицата му Стела Гемел учредява литературна награда за фентъзи, издадено във Великобритания. Тя има три категории — за най-добър роман от британски автор, за най-добър преводен роман и най-добра корица. Изборът се определя чрез гласуване на читателите по Интернет.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
David Gemmell
The Drenai Saga
1. Legend (1984) aka Against the Horde
Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници

Корици 2