Дейвид Гемел
Кралят отвъд портата • книга 2

Автор
Дейвид Гемел
Заглавие
Кралят отвъд портата
Заглавие на том
книга 2
Авторска серия
Сага за Дренай №2
Тип
роман
Националност
английска
Език
български
Категория
Фентъзи
Преводач
Симеон Цанев
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2011
Редактор
Боряна Даракчиева
Коректор
Марийка Тодорова
Оформление на корица
Бисер Тодоров
Предпечатна подготовка
Таня Петрова
Издател
ИК „ИнфоДАР“ ЕООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2011
Носител
хартия
Подписана за печат
07.09.2011
Формат
52/84/16
Брой страници
476
Подвързия
мека
ISBN
978-954-761-490-1
УДК
820-312.9
Анотация
Век след славната битка за Дрос Делнох, описана в романа „Легенда“, дренайците изнемогват под игото на лудия си император, узурпатора Ческа. Мощта на тирана изглежда несъкрушима, защото той разполага с две ужасяващи оръжия: ордена на Черните тамплиери и съчетаните — страховити бойни машини, създадени чрез сливането на човек и животно. Един-единствен воин е достатъчно смел — или достатъчно отчаян, — за да се нагърби с мисията да убие Ческа. Той е Тенака Хан — наследник и на великия хан Улрик и на Рек, Бронзовия граф. В своето пътуване към Ческа Тенака Хан ще събере неочаквани съюзници, ще срещне стари приятели, ще познае споделената любов и ще преоткрие както дренайското, така и надирското си наследство. И заедно със спътниците си ще се потопи в море от кръв, болка и самота, в дъното на което мъждука една последна, горчива надежда. „Кралят отвъд Портата“ е епично, спиращо дъха четиво, в което жестоките битки са пропити с философски проникновения за това, което ни прави хора.
Информация за автора
Дейвид Андрю Гемел е английски писател на фентъзи романи.
Роден е в Западен Лондон на 1 август 1948 г. На 16-годишна възраст е изгонен от училище заради организиране на хазартни игри. Работи като охранител на нощен бар. Работи като нещатен журналист за лондонските вестници Daily Mail, Daily Mirror и Daily Express.
Умира на 28 юли 2006 г., две седмици след операция за поставяне на сърдечен байпас.
На негово име през 2009 г. вдовицата му Стела Гемел учредява литературна награда за фентъзи, издадено във Великобритания. Тя има три категории — за най-добър роман от британски автор, за най-добър преводен роман и най-добра корица. Изборът се определя чрез гласуване на читателите по Интернет.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
David Gemmell
The Drenai Saga
2. The King Beyond the Gate (1985)
Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници

Корици 2