Пол Дохърти
Черната змия

Автор
Пол Дохърти
Заглавие
Черната змия
Авторска серия
Средновековни загадки №18
Тип
роман
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо (не е указано)
Категория
Исторически романи и повести
Жанр
Криминална литература
Преводач
Мариана Димитрова
Редактор
Боряна Джанабетска
Художник
Христо Хаджитанев
Оформление
Христо Хаджитанев
Издател
Еднорог
Град на издателя
София
Година на издаване
2018
Адрес на издателя
ул. „Св. св. Кирил и Методий“ 12
Други полета
Празни страници: 4, 6, 10, 12.
Носител
хартия
Брой страници
304
Подвързия
мека
Цена
15,90
ISBN
978-954-365-206-8
Анотация
Пол Дохърти, утвърдил се като доайен на историческия криминален роман, завършва история в Оксфорд и защитава докторат върху епохата на крал Едуард II. Работата като училищен директор не пречи на изключителната му продуктивност — поредиците криминални романи, пропити с атмосферата на отминали времена, са изключително популярни, обичани и търсени от любителите на исторически мистерии.

През лятото на 1311 година сър Хю Корбет се завръща да служи на своя крал, поемайки отново по път, изпълнен с опасности, измами и смърт…
Поредица жестоки убийства всяват смут в болница за прокажени в Лондон. Сър Хю, доказал своята вярност и почтеност, залавял коварни убийци още по времето на стария крал,е призован от Едуард ІІ да му помогне в особено тежък миг. Народът недоволства, благородниците роптаят заради робската преданост на краля към фаворита му Гавестън, а вилнеещият на свобода убиец налива масло в огъня. При това един от убитите е тамплиер и някогашен боен другар на Корбет.
Към това се добавя вечната вражда с Франция и претенциите на крал Филип Хубави към Англия. Френски пиратски кораб напада английски кораби веднага щом те отплават от пристанищата.
Кой дава сведения на капитана на пиратския кораб? Каква е връзката между убийствата и един прочут обир на кралски скъпоценности от Уестминстър? Сър Хю Корбет се лута между призраци от миналото, следи от минали и сегашни злодеяния, а срещу него се изправя стар, опасен противник…
Рекламни коментари
„Дохърти е маестрото на средновековния криминален роман.“
сп. „Букс“
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Paul Doherty
Dark Serpent (2016)
Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници

Корици 2