Анди Макдермът
Тайната на Ескалибур

Автор
Анди Макдермът
Заглавие
Тайната на Ескалибур
Авторска серия
Нина Уайлд и Еди Чейс №3
Тип
роман
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Преводач
Мирела Стефанова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2010
Редактор
Сергей Райков
Издател
ИК Ергон
Град на издателя
София
Година на издаване
2010
Печат
Инвестпрес АД
Други полета
Празни страници: 4.
Носител
хартия
Печатни коли
25
Формат
84×108/32
Брой страници
400
Подвързия
мека
Цена
14,00
ISBN
978-954-9625-50-9
УДК
820-31
Анотация
Легендарно оръжие…
Който го притежава, е неудържим в битка — ето защо Екскалибур, легендарният меч на крал Артур, е бил толкова желан през вековете. Но той е изчезнал преди повече от хиляда години… Или никога не е съществувал? Едно криптирано съобщение до археоложката Нина Уайлд може би ще промени всичко.

Безскрупулен убиец…
Историкът Бернд Руст вярва, че е открил скривалището, където е погребан Екскалибур… и че мечът може би е ключ към обуздаването на гигантски сили. Нина е скептична — докато пред очите й върху челото на стария учен кацва яркозелената точка на лазерен прицел и миг по-късно Руст замлъква завинаги.

Рискован лов…
Нина и нейният приятел, бившият командос Еди Чейс, скоро са тласнати във водовъртежа на смъртоносно преследване — по следите на Екскалибур. От Сирийската пустиня до арктическата пустош на Русия, Нина и Чейс трябва да се сражават с противник, който разполага с колосални финансови и политически ресурси и търси нещо много повече от една историческа реликва — в XXI век, който владее тайната на Екскалибур — държи цялата власт над света.

„Приключенията никога не са били по-увлекателни!“ пише в-к „Мирър“ — „Анди Макдермът се превърна във феномен с десетки фенклубове по света, защото създаде нов жанр: приключенски трилър, основан на исторически достоверни източници. Неговите впечатляващи романи носят едновременно познание в интригуваща форма и невероятно забавление!“
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Andy McDermott
Series Nina Wilde and Eddie Chase
3. The Secret of Excalibur (2008)
Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници

Корици 2