Джон Вердън
Не заспивай

Автор
Джон Вердън
Заглавие
Не заспивай
Издателска поредица
Хит Трилър
Авторска серия
Дейв Гърни №5
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Преводач
Марин Загорчев
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2016
Редактор
Димитър Риков
Коректор
Правда Василева
Оформление на корица
Радослав Донев
Компютърна обработка
Мая Яначкова
Издател
СофтПрес ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2016
Адрес на издателя
ул. „Данаил Дечев“ 6
Печат
ФолиАрт ООД
Други полета
В книгата е указана година на издаване 2017, но реално се оказва на пазара през декември 2016, което е видно от посочените линкове на издателството и книжарниците.
Носител
хартия
Излязла от печат
05.12.2016
Печатни коли
26,5
Формат
60/84/16
Брой страници
424
Подвързия
мека
Цена
17,99
ISBN
978-619-151-349-9
УДК
820(73)-312.4
Анотация
Убийство чрез кошмар. Нима е възможно?

Четирима мъже се самоубиват в различни краища на страната. На пръв поглед нямат нищо общо помежду си. Освен че са се оплаквали от един и същи повтарящ се кошмар, в който има кинжал с инкрустирана в дръжката вълча глава. По-късно всеки от тях си прерязва вените именно с такъв кинжал. Медиите раздухват как преди самоубийството си всеки от мъртвите е ходил на хипнотичен сеанс при един и същи специалист — скромния хипнотизатор Ричард Хамънд.
Публично обвиненият в четири убийства, извършени чрез кошмар, доктор Хамънд живее в отдалечена планинска хижа близо до уединения пансион „Вълчето езеро“, който е известен с редица нещастни случаи, настъпили при странни обстоятелства.
Дейвид Гърни е силно привлечен към мистериозния случай, макар да не го признава пред съпругата си. За негова изненада тя не само няма нищо против намесата му, но дори настоява да се присъедини към него заради сенките в собственото си минало… Сенки, които са готови да погълнат и двама им.
Информация за автора
Джон Вердън работи на няколко отговорни позиции в рекламни агенции в Манхатън, преди да хване перото. Също като героя си напуска големия град и се заселва в провинциалната част на Ню Йорк, където живее и до днес със съпругата си.
След разтърсващия успех на феноменалния му дебют „Намисли си число“ нестандартният трилър майстор поднася на читателите си „Затвори очи“, „Не дърпай дявола за опашката“ и „Питър Пан трябва да умре“.
Написването на дългоочаквания роман „Не заспивай“ отнема повече време, но за сметка на това всички фенове на Вердън ще бъдат доволни да се впуснат в най-заплетеното и смразяващо кръвта приключение на гениалния детектив Дейв Гърни.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
John Verdon
Series Dave Gurney
5. Wolf Lake (2016)
Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Чужди рафтове

Корици 2