Кати Райкс
Дяволски кости

Автор
Кати Райкс
Заглавие
Дяволски кости
Издателска поредица
Хит Трилър
Авторска серия
Темперанс Бренан №11
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Теми
Екранизирано
Преводач
Милена Радева, Радослав Донев
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2010
Редактор
Слави Димов
Художник
Радослав Донев
Коректор
Ива Колева
Предпечатна подготовка
Александрина Иванова
Издател
СофтПрес ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2010
Адрес на издателя
1408 София, ул. „Йордан Йовков“ 20, вх. Б, ет. 3, ап. 6
Печат
Издателство СофтПрес
Носител
хартия
Печатни коли
21
Формат
60/84/16
Брой страници
336
Подвързия
мека
Цена
12 лв.
ISBN
978-954-685-929-7
УДК
820(73)-31
Анотация
Остросюжетният стил на Кати Райкс буквално реже до кокал.
Внимавайте!
В една стара къща по време на ремонт водопроводчикът открива тайно мазе. В мрачната и влажна подземна стая има ужасяващи неща — обезглавено пиле, кости, казани, пера, мъниста и други атрибути за окултни обреди. А в центъра на този своеобразен олтар е поставен човешки череп.
По същото време на брега на близкото езеро водите изхвърлят обезглавено човешко тяло с изрязана на гърдите му сатанинска пентаграма.
Усетил изгодата за кариерата си, бившият проповедник и настоящ кандидат сенатор Бойс Линго приписва престъпленията на секта, почитаща Дявола, и подклажда лов на вещици с гръмки речи пред всички медии.
Разследването е поверено на популярната доктор Темперанс Бренан. Находчивата специалистка по съдебномедицинска антропология се залавя за работа и постепенно навлиза в смъртоносния свят на сектите, почитащи сатаната, вуду и сантерия.

Кати Райкс е автор на бестселър поредицата „Кости“, преведена на над 30 езика. Тя е професор по антропология в университета В Северна Каролина, работи в научната лаборатория по съдебна медицина, членува в борда на директорите на Академията по съдебна медицина и е режисьор на телевизионния сериал „Кости“, отличен с „ЕМИ“ през 2009 година.
В сравнение с романтичните фантазии на повечето западни криминални трилър „майстори“ за книгите на Кати Райкс са характерни реалните техники на действие, истинските методи и съвременната апаратура, съпътстващи всяко разследване.
Интригуващият й стил на писане и феноменалният успех на книгите й са резултат от отличната й подготовка и дългогодишния й опит в сферата на медицинската антропология.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Kathy Reichs
Devil Bones (2008)
Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници

Корици 2