Калоян Димитров — BallaN, Иван Сапунджиев
Докога ще чакаме бащите

Автор
Калоян Димитров — BallaN, Иван Сапунджиев
Заглавие
Докога ще чакаме бащите
Тип
роман
Националност
българска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Съвременни български романи и повести
Жанр
Роман за съзряването, Семеен роман
Теми
Четиво за тийнейджъри (юноши)
Редактор
Димитър Риков
Коректор
Правда Василева
Оформление на корица
Радослав Донев
Компютърна обработка
Станимира Вълева
Издател
СофтПрес ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2018
Адрес на издателя
1407, ул. „Данаил Дечев“ 6
Печат
ФолиАрт ООД
Други полета
С пълни авторски права:
Калоян Димитръв, Иван Сапунджиев, текст, 2018 / Радослав Донев, дизайн на корицата, 2018
Носител
хартия
Излязла от печат
09.05.2018
Печатни коли
15
Формат
60/84/16
Брой страници
240
Подвързия
мека със сгъвка
Цена
14,99 лв.
ISBN
978-619-151-428-1
УДК
821.163.2-31
Анотация
„Докога ще чакаме бащите“ е роман за цялото семейство. Книга, която носи носталгията на детството и идеализма на младостта. Роман, пропит с мъдростта на годините, уютен като роден дом, топъл като бащино огнище.

Добре дошли в света на 12-годишния чудак Димитър Селимски, наричан накратко Митка. Момчето живее и учи в село Крушница и се грижи съвсем само за себе си, за къщата и за престарелия си дядо. Надеждата, че съвсем скоро баща му ще се върне от чужбина, го крепи и му помага да пребори предизвикателствата на деня. Най-добрите му приятели са философът Макс от шести клас, забавното куче Дунди, красивата съученичка Аглая и мъдрецът и уличен музикант дядо Стати.

Калоян Димитров — BallaN и Иван Сапунджиев са сътворили наситен с кристални емоции приключенски роман, който блажено ни пренася в детството със свежо, забавно и оптимистично отношение към живота. В този вълнуващ разказ съдбата на едно необикновено момче е преплетена с въпроси за приятелството, за любовта, за емиграцията, за бъдещето на България и малките селища, за живота и смъртта, за това как се изгражда ценностна система.
Информация за автора
Калоян Димитров „BallaN“ — танцьор, влогър, риалити звезда, модел за подражание — едва на 26 години Калоян Димитров е всички тези неща. За разлика от свои връстници, които не умеят да носят тежестта на славата, Калоян използва популярността си, за да отправи своето послание към по-младите от него и последователите си. „Не победата на всяка цена е важна, а да стигнеш достойно до нея“ — казва Калоян.

Иван и Калоян се запознават по време на участието си във „Фермата“. Между двамата бързо се заражда истинско и крепко приятелство, основано на общ мироглед и ценности. Така се ражда романът „Докога ще чакаме бащите“.

Иван Сапунджиев завършва „Философия“ в СУ „Св. Климент Охридски“ с пълно отличие и защитава докторат по етика. Има публикации в издания за наука, култура и публицистика и множество медийни изяви. Интересува се от социално инженерство, политика, изкуство, психология. Увлича се от литература, пише разкази, замисля „вечни“ романи. Определя себе си като практичен идеалист. Счита, че „светът спешно се нуждае от нова етика“.

„Докога ще чакаме бащите“ е разтърсваща история за деца и възрастни, която преоткрива корените на българското. Роман за крехкото и твърдото у всеки от нас.
Бележки
Празна е стр. 4.
Въведено от
Еми
Завършено от
debora
Създадено на
Обновено на
Източници
- СофтПрес: дата издаване
Връзки в Мрежата
Библиотеки Издателства Книжарници
Промени
Чужди рафтове

Корици 4