Гуен Бристоу
Цената на щастието

Автор
Гуен Бристоу
Заглавие
Цената на щастието
Издателска поредица
Съвременна романтична проза
Авторска серия
Плантацията №3
Тип
роман (не е указано)
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо (не е указано)
Категория
Любовни романи и повести
Жанр
Исторически любовен роман
Преводач
Сибин Майналовски
Език, от който е преведено
английски (не е указано)
Година на превод
2021
Редактор
Румяна Маринова
Оформление на корица
Димитър Стоянов-Димо
Издател
Издателска къща Плеяда
Град на издателя
София
Година на издаване
2021
Адрес на издателя
пл. Славейков 11
Печат
Art Eternal Print
Носител
хартия
Брой страници
364
Подвързия
мека
Цена
19 лв.
ISBN
978-954-409-436-2
УДК
821.111(73)-31
Анотация

Те разбират цената на щастието, когато са на път да го загубят…

Портрет на двама съпрузи, съвършено различни по произход и характер, опитващи се да намерят общ език, когато разкошът и любовта вече не са достатъчни.

Елинор Ъпджон е секретарка на баща си Фред, който с цената на много усилия е изградил успешна кариера като строител на речни диги. Тя е израсла в свят, в който отличното й образование и усърдната работа са ключ към успеха. За нея животът и хората са като математически уравнения, които се решават, като упорито продължаваш напред, без излишна сантименталност и пилеене на пари, за да угодиш някому.
За разлика от нея Кестър Ларн е роден със сребърна лъжичка в устата, израснал е в среда, в която джентълменските постъпки и приятелството са над всичко. Той е мъж, в когото живее весело и безгрижно хлапе, парите не го вълнуват, свикнал е да получава всичко наготово благодарение на момчешкия си чар.
Двамата от пръв поглед се влюбват един в друг и сключват брак въпреки съпротивата на семействата си.
Идва първата неприятна изненада… Елинор е потресена — някога проспериращата плантация Ардайт е обременена с дългове, натрупани от бащата на Кестър, който най-безразсъдно ги увеличава и нехае за последствията. С присъщото си упорство тя се заема да спаси Ардайт, но един изстрел в Сараево променя не само съдбата на семейството й, а на целия свят…

Информация за автора

Гуен Бристоу (1903–1980) е автор на седем бестселъра, които вдъхват живот на ключови моменти от американската история, като обсадата на Чарлстън по време на американската революция (Celia Garth) и великата златна треска в Калифорния (Calico Palace). Родена е в Южна Каролина, където семейството й се установява още през XVII век. След като се дипломира от колежа „Джъдсън“ в Алабама и посещава Висшето училище по журналистика в университета „Колумбия“, Бристоу работи като репортер във вестник „Таймс-Пикаюн“ в Ню Орлиънс от 1925 до 1934 година. Съпругът й, сценаристът Брус Манинг, става причина за появата на интереса й към по-дългите форми на печатното слово — романи и сценарии.
След като Бристоу се мести в Холивуд, литературната й кариера тръгва рязко нагоре с публикацията на „Южняшка кръв“ — първа книга от трилогията „Плантацията“, чието действие се развива в Луизиана. Бристоу продължава да пише за американския Юг, както и за заселването на Запада (в романа й Jubilee Trail, филмиран през 1954 година, както и в единствената й нехудожествена книга — Golden Dreams). Романът й Tomorrow Is Forever също е филмиран през 1946 година с участието на звезди като Клодет Колбърт, Орсън Уелс и Натали Ууд.
През 1980 година Бристоу, върла пушачка, е диагностицирана с рак на белите дробове. Умира на седемнайсети август същата година.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Gwen Bristow
This Side of Glory (1940)
(The third book in the Plantation Trilogy series)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници
Чужди рафтове

Корици 2