Стивън Кинг
Капан за сънища

Автор
Стивън Кинг
Заглавие
Капан за сънища
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
второ (не е указано)
Категория
Хорър
Жанр
Фантастика, Трилър, Екранизирано
Преводач
Весела Прошкова, Весела Еленкова
Година на превод
2001
Коректор
Боряна Даракчиева
Оформление на корица
„Megachrom“
Компютърна обработка
ИК „Бард“ ООД, Боряна Даракчиева
Издател
ИК „Бард“ ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2010
Адрес на издателя
жк „Яворов“, бл. 12-А, вх. II
Носител
хартия
Печатни коли
42
Формат
60/90/16
Брой страници
672
Подвързия
Мека
Цена
14,99 лв. / 7,70 €
ISBN
978-954-655-104-7
УДК
820(73)-31
Анотация
Четири момчета, родени и израснали в странното градче Дери, извършват благородно дело, без да подозират, че случилото се не само ще ги надари с телепатични способности, но безвъзвратно ще промени съдбите им.
Минават години, пътищата им се разделят. Свързват ги само приятелят от детинство — слабоумният Дудитс, когото навремето са спасили от банда садистични грубияни, и ежегодните ловни експедиции до Бърлогата — усамотена хижа в местността Джеферсън Тракт сред горите на Мейн.
Както обикновено Хенри, Джоунси, Бобъра и Пит с нетърпение очакват поредната си среща, но последвалите събития ще се окажат фатални и за четиримата. Кошмарът започва, когато по време на снежна буря приютяват в Бърлогата непознат ловец. Той твърди, че се е изгубил в гората, ала поведението и видът му са необичайни — зъбите му са изпадали, по лицето му се забелязва червеникав мъх, несвързано бръщолеви за странни светлини в небето.
Оказва се, че в Джеферсън Тракт се е приземил космически кораб на извънземни, разпространяващи телепатия и червеникавозлатиста плесен, която убива земните жители.
Районът е изолиран, правителството изпраща отряд командоси-главорези, чиято задача е да унищожат както нашествениците, така и хората и животните, прихванали космическата зараза.
Четиримата приятели са принудени да се борят за живота си, влизайки в битка със същество от друг свят. Единственият им шанс за оцеляване е скрит в миналото им… и в капана за сънища.

Жаждата ви за ужаси е на път да бъде утолена!
В „Капан за сънища“ има такава енергия и въображение, каквито повечето писатели не могат да постигнат цял живот. Прозата на Стивън Кинг е изящна, обсебваща и в същото време плашеща. Никога досега Кинг не се е сражавал така открито със сърцето на мрака. Не започвайте да четете книгата късно вечер освен ако не сте готови да осъмнете с нея!
Информация за автора
Стивън Кинг е уникален и въздействащ писател, чиито многобройни бестселъри са синоним на съвременниет романи. Роден е през 1947 г. в Портланд, Мейн. Завършва „Английски език и литература“ в Университета на Мейн. Първият му роман „Кери“ е публикуван през 1973 г. и оттогава той е написал повече от 40 романа и много разкази. Писателят живее със съпругата си Табита Кинг в Централен Мейн.
Бележки
Книгата притежава обложка.
1. издание от 2001 г. — ИК „Плеяда“
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Dreamcatcher
© 2001 by Stephen King
Въведено от
Ripcho
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиотеки
Промени

Корици 6