Ричард Касъл
Жега

Автор
Ричард Касъл
Заглавие
Жега
Авторска серия
Ники Хийт №1
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Криминална проза
Жанр
Полицейско криминале, Трилър, Екранизирано
Преводач
Емануил Томов
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2011
Редактор
Емануил Томов
Коректор
Марко Кънчев, Катя Калфова
Оформление
Лъчезар Маринополски
Оформление на корица
Лъчезар Маринополски
Предпечатна подготовка
Лъчезар Маринополски
Издател
„Pro Book“
Град на издателя
София
Година на издаване
2011
Адрес на издателя
София 1504, ПС-4, пощснска кутия 2
Носител
хартия
Печатни коли
17
Формат
60/90/16
Брой страници
272
Подвързия
мека
Цена
13,99 лв.
ISBN
978-954-2928-36-2
УДК
820(73)-312.4
Анотация
Строителен магнат от Ню Йорк полита отвисоко към манхатънски тротоар, където намира смъртта си. Съпруга-трофей с интересно минало се отървава на косъм от дръзко нападение. Мафиоти и богаташи с предостатъчно мотиви за убийството вадят алибитата си. И след това, в задушаващата прегръдка на рекордна топлинна вълна се случва второ шокиращо убийство и настъпва рязък обрат в това напрегнато приключение, дълбоко в тайните на богатите. Тайни, които се оказват смъртоносни. Тайни, стаени в мрака, докато един детектив от нюйоркската полиция не хвърля светлина върху тях.
Ричард Касъл, сензация в света на криминалната литература, бестселър-автор на безумно успешната поредица за Дерик Сторм, представя най-новата си героиня, детективът от отдел „Убийства“ в нюйоркската полиция, Ники Хийт. Корава, секси и първокласен професионалист, страстта й е правосъдието. Тя ръководи един от най-добрите екипи за разследване на убийства в Ню Йорк сити. Ала я посреща неочаквано предизвикателство в лицето на журналиста-суперзвезда Джеймисън Руук, прикрепен от комисаря към екипа й, за да напише статия за полицията, гордостта на Ню Йорк. Руук, носител на Пулицър, е колкото привлекателен, толкова и досаден. Закачките и вмешателството му не са единствените проблеми на Ники. Докато разплита загадките около убития строителен магнат, тя трябва да се справя и с искрите между нея и Руук. С жегата.
Информация за автора
Ричард Касъл е автор на многобройни бестселъри, включително радушно приетата от критиката поредица за Дерик Сторм. Първият му роман „Сред дъжд от куршуми“, публикуван още докато Касъл е в колежа, получава престижната награда за криминална литература „Том Строу“ на организация Ном дьо Плум. В момента Касъл живее в Манхатън с дъщеря си и майка си, които изпълват живота му с радост и вдъхновение.
Бележки
PRO BOOK® е регистрирана марка на ПРО ФИЛМС® ООД
Бележки за изданието, от което е направен преводът
HEAT WAVE
Castle © ABC STUDIOS. All Rights Reserved.
Въведено от
NEVIDIMIA
Създадено на
Обновено на
Промени
Чужди рафтове

Корици 2