Джоузеф Р. Лало
Битката при Верил

Автор
Джоузеф Р. Лало
Заглавие
Битката при Верил
Авторска серия
Книгата на Дийкън №3
Тип
роман
Език
български
Категория
Фентъзи
Жанр
Героическо фентъзи (Меч и магия)
Преводач
Радин Григоров
Редактор
Елиза Чернева
Оформление на корица
Ник Делигарис, Димитриос Аксиотис-Мичо
Издател
MBG Books, Ем Би Джи Тойс ЕООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2012
Адрес на издателя
ул. „Каменоделска“ №5
Печатница
„Мултипринт“ ООД
Носител
хартия
Брой страници
368
Подвързия
мека
Цена
12,90
ISBN
978-954-2989-29-5
УДК
820(73)-312.9
Анотация
Документирането на историята на Избраните е чутовно дело, което не може и не бива да остава недовършено. Ако сте прочели вече изписаните томове, значи познавате добре изпитанията, пред които трябваше да се изправят героите. И триумф, и падение понесоха те. Приятели и съюзници биваха отскубнати в последния миг от лапите на гибелта, а други не бяха тъй щастливи. Но същинското изпитание още не е настъпило, още не е разказан най-големият тест, очакващ Избраните. В следните страници ще поправя този пропуск.


— Армията ви е разрушена — провикна се Миранда.
— Не. Вашата армия е разрушена. Това бяха Димънтовите играчки. Направени във вашия свят, с вашите ресурси. Д’кароните бяха четирима. Трима, след като Техт е мъртва. А, но вие така и не проумяхте това, нали? Намирам настоящия момент удачен за разяснение. Смятахте, че името на вида ни е д’карон. Грешихте. Д’карон е военен термин. Означава „първа вълна“. Смятахте, че се борите срещу инвазия. Инвазията изобщо не беше започнала — обясни той с усмивка, раздираща душата.
Обширното поле чернота над него започна да се набръчква. Облаци се издигаха и сгърчваха, разкривайки мимолетни гледки на неизразими неща. Усмивката на Епидим се разшири.
— До този момент — додаде той.
Информация за автора
Жител на град Байон, щата Ню Джърси — прословутото родно място на Джордж Р. Р. Мартин — Джоузеф Лало е необичаен представител на литературния свят. След детство, прекарано в света на фантазията и книгите, възнамерявал да търси кариера в информационния сектор. Защитил магистърска степен по Компютърно инженерство в Института по технология в Ню Джърси, след което започнал работа по специалността си в здравна корпорация. Нещата се променили в началото на 2010 г., когато приятелите му най-сетне го убедили да публикува историята, рожба на почти десетилетие свободно време. Тази история, понастоящем известна като трилогията „Книгата на Дийкън“, се превърнала в изненадващ хит. Веднъж докоснал се до света на независимото писане, Джоузеф бил запленен. Сега разпределя времето си между дъвченето на числа денем, писането на романи нощем и публикуването на статии и ревюта за сайта BrainLazy.com, където е част от екипа. Последните му романи са Проход Джемини и Нестабилни прототипи, първите книги от научнофантастични серии.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Joseph R. Lallo
The Battle of Verril (2011)
Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници
Промени
Чужди рафтове

Корици 2