Трейси Гарвис Грейвс
Островът

Автор
Трейси Гарвис Грейвс
Заглавие
Островът
Издателска поредица
Библиотека „Любов и съдба“
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Любовни романи и повести
Преводач
Диана Райкова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2016
Редактор
Сергей Райков
Оформление на корица
Димитър Стоянов — Димо
Издател
Ергон
Град на издателя
София
Година на издаване
2016
Печат
Инвестпрес АД
Носител
хартия
Печатни коли
22
Формат
84×108/32
Брой страници
352
Подвързия
мека
Цена
16 лв.
ISBN
978-619-165-055-2
Анотация
Когато на трийсетгодишната учителка по английски език Ана Емерсън предлагат работа — да дава уроци на Ти Джей Калахан през лятната му почивка на Малдивите, тя приема без колебание; работна ваканция на тропически остров е къде по-добре от висенето в библиотеката всеки ден. Ти Джей няма никакво желание да напуска града, не че някой го пита. Той е почти на седемнадесет и щом не е прекалено зле, сега ще трябва да прекара първото си лято в ремисия с родителите — и с натрупаните просрочени задачи — вместо с приятелите си.
Ана и Ти Джей са на път към тропическия рай, когато пилотът на техния хидроплан получава фатален сърдечен удар и малкият самолет пада в Индийския океан. В гъмжащите от акули води спасителните жилетки ги държат на повърхността, докато стигат до брега на необитаем остров. Сега Ана и Ти Джей просто искат да оцелеят и трябва да се трудят заедно, за да си набавят вода, храна, огън и подслон. С цената на невероятни усилия и изобретателност те могат да се справят. Но дните се обръщат в седмици, а после в месеци, и двамата робинзоновци започват да губят вяра в спасението.
Животът ги изправя пред постоянни изпитания — жестоки тропически бури, много опасности, които ги дебнат в морето, както и страха, че болестта на Ти Джей може да се върне. Когато Ти Джей чества поредния си рожден ден на острова, Анна започва да се пита дали най-голямото от всички предизвикателства няма да се окаже и най-непредвиденото: как да живее с едно момче, което постепенно се превръща в мъж.
Рекламни коментари
Абсолютно възхитителна история за приключения, оцеляване и любов.
Booklist
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Tracy Garvis Grace
On the Island ( 2011)
Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Книжарници

Корици 2