Стивън Кинг
Торба с кости

Автор
Стивън Кинг
Заглавие
Торба с кости
Тип
роман (не е указано)
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
второ (не е указанo)
Категория
Хорър
Жанр
Градско фентъзи, Духове, призраци, демони, Психологически хорър, Хорър (литература на ужаса)
Преводач
Весела Прошкова, Весела Еленкова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
1999
Редактор
Светла Иванова
Оформление на корица
Димитър Стоянов — Димо
Издател
Издателска къща „Плеяда“
Град на издателя
София
Година на издаване
2017
Адрес на издателя
пл. Славейков 11
Печат
Симолини
Носител
хартия
Брой страници
600
Подвързия
мека
Цена
23 лв.
ISBN
978-954-409-379-2
УДК
820(73)-312.4
Анотация

Четири години след внезапната смърт на съпругата си Джоана авторът на бестселъри Майкъл Нунан още тъгува за нея. Няма как да избяга от лошите мисли и да се пренесе във въображаемия свят на своите герои: изпаднал е в творческа криза и не само не може да напише нито ред, ами получава хистерични пристъпи дори само при мисълта да напише нова книга. Най-страшни обаче са кошмарите, които го спохождат всяка нощ и в които неизменно присъства семейната вила със странното име „Сара Лафс“. Дали няма да ги прогони завинаги, ако отново отиде в къщата край езерото Дарк Скор? Макар и неохотно Майк се подчинява на необяснимия импулс да се върне там, където е прекарвал толкова щастливи лета с любимата си Джо.
На пръв поглед градчето в Западен Мейн (толкова малко, че е обозначено на картата само като ТР-90) си е все същото, само че са настъпили промени — местните хора са здраво стиснати в юмрука на всевластния и отмъстителен милионер Макс Девор, чиято единствена цел е да отнеме тригодишната си внучка Кира от снаха си Мати — овдовяла, безпарична и беззащитна. Майк неволно е въвлечен в битката й с властния старец, свикнал да получава всичко, което пожелае. Той се старае да помогне на Мати, същевременно е обсебен от тайните на „Сара Лафс“, където денонощно го преследват призраци и магнитните букви на вратата на хладилника изписват необясними послания. Какви зли сили витаят в къщата… и какво искат от Майкъл Нунан?

Очаквате да прочетете книга за писател, преследван от призраци. Да, наистина е така, то „Торба с кости“ е и роман за човек, преследван и от себе си, и от миналото.
Защото в крайна сметка всеки от нас е само торба с кости.

Романът е получил наградите Bram Stoker Award for Best Novel (1998), Locus Award for Best Dark Fantasy/Horror Novel (1999), British Fantasy Award for Best Novel (1999)

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Stephen King
Bag of Bones (1998)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиотеки Библиографии Книжарници

Корици 2