Мишел Пейвър
Без милост

Автор
Мишел Пейвър
Заглавие
Без милост
Тип
роман (не е указано)
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Съвременни романи и повести
Жанр
Фамилна сага
Преводач
Тинко Трифонов
Език, от който е преведено
английски (не е указано)
Година на превод
2001
Редактор
Красимира Георгиева
Оформление на корица
Димитър Стоянов — Димо
Предпечатна подготовка
ЕТ „Джени“
Издател
ИК „Вероника“
Град на издателя
София
Година на издаване
2001
Печат
„Петекстон“ ООД
Носител
хартия
Печатни коли
35
Формат
60/84/16
Подвързия
мека
Цена
10 лв.
ISBN
954-90670-6-8
УДК
820-31
Анотация

Сега е моментът да си тръгне. Ако не го стори, ако си позволи да го зърне, нямаше да има път назад. Тя стоеше пред големия каменен кон, напълно погълната от него и невиждаща.

Когато Сара видя за първи път Харластън Хол, се почувства обезсилена от великолепието му. Как би могъл този голям замък да има нещо общо с нейното семейство и в частност с баба й Чарити? Сара с неохота прие да напише историята на Замъка, главно за да се махне от Лондон и от нещастието на провалилата се любовна връзка. Но тя толкова дълбоко се увлече в мъчителната история на Замъка и особено от съдбата на Робърт — последният лорд Харластън, че усети жизнена необходимост да разкрие истината.

От днешния Лондон до брулените от вятъра мочурища в Линкълншър, от битките на Бурската война към строгата йерархичност на едно малко село от времето на управлението на крал Едуард, този увлекателен роман ни разказва разтърсващата история на едно семейство и за погребаните негови тайни.

Информация за автора

Мишел Пейвър е родена в Малави; баща й е южноамериканец, а майка й — белгийка. Преселват се в Англия, когато тя е малка и се установяват в Уимбълдън. Пейвър живее и досега там. След като завършва с отличие биохимия в Оксфорд, се дипломира и като юристка. През последните пет години е съдружничка в голяма юридическа фирма в лондонското Сити, специалистка е по патентни тъжби. Напуска фирмата, за да се отдаде изцяло на писането. „Без милост“ е първият й роман.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Michelle Paver
Without Charity (2000)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии

Корици 2