Джефри Дивър
Часовникаря

Автор
Джефри Дивър
Заглавие
Часовникаря
Издателска поредица
Ератрилър
Авторска серия
Линкълн Райм №7
Тип
Роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
не е указано
Категория
Трилър

Преводач
Марин Загорчев
Език, от който е преведено
английски
Редактор
Димитър Риков
Оформление на корица
Димитър Стоянов — Димо

Издател
ЕРА
Град на издателя
София
Година на издаване
2006
Печатница
Експреспринт ООД

Носител
хартия
Брой страници
504
Подвързия
Мека
Цена
12,90

ISBN
954-9395-35-9

Анотация
В студена декемврийска вечер по пълнолуние в Ню Йорк Сити двама души са брутално убити. До местопрестъплението е оставен старинен часовник, който зловещо тиктака, и странно стихотворение за последните минути от живота на жертвите. Убиецът се нарича Часовникаря. Екипът Райм-Сакс е натоварен да спре серията прецизно и хладно изчислени убийства, преди Часовникаря да е помрачил Коледните празници. Въпреки доказателствата, че си има работа с психопат, Райм никога не приема за чиста монета прибързаните заключения и започва разследване. Истината се оказва съвсем различна, а Часовникаря — изключително интелигентен и умел актьор. Часовете изтичат, Райм трескаво търси истинската му цел, без да знае, че е заобиколен от предатели в собствения си дом. В същото време Амелия Сакс оглавява първото си разследване като детектив — „самоубийството“ на виден бизнесмен. Разкритията по случая не само я сблъскват с корумпирана полицейска групировка, пуснала корени във ФБР и кметството, но заплашват да разрушат и партньорството й с Райм.
Да четеш Джефри Дивър е като да играеш срещу гросмайстор — тъкмо си мислиш, че си отгатнал следващия ход, и авторът те хвърля в шах.

Джефри Дивър е автор на Колекционерът на кости, Убийте Райм, Каменната маймуна, Милост, Сълзата на дявола, Невидимия и Дванайсетата карта. Романите на Дивър се издават в над двайсет и пет страни.

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на

Връзки в Мрежата
Издателства
Промени
Чужди рафтове
...

Корици 2